Bardzo fajna, łatwa i smaczna surówka, która moim zdaniem idealnie komponuje się na talerzu z drobiem. Ja najczęściej podaję ją do pieczonego kurczaka lub kotlecików z piersi kurczaka. Surówkę można również podać w wersji light, dodając jogurtu naturalnego zamiast majonezu. Bardzo szybka w wykonaniu, nieskomplikowana a do tego bardzo smaczna. Gorąco polecam :)
Składniki:
- pół kapusty pekińskiej
- marchewka
- jabłko
- 3-4 łyżeczki posiekanego koperku
- 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, cukier
Kapustę pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Obrane jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Dodać posiekany koperek, sól, pieprz, cukier i majonez lub, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz