wtorek, 5 lutego 2013

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ




Bardzo fajna, łatwa i smaczna surówka, która moim zdaniem idealnie komponuje się na talerzu z drobiem. Ja najczęściej podaję ją do pieczonego kurczaka lub kotlecików z piersi kurczaka. Surówkę można również podać w wersji light, dodając jogurtu naturalnego zamiast majonezu. Bardzo szybka w wykonaniu, nieskomplikowana a do tego bardzo smaczna.  Gorąco polecam :)

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
  • marchewka
  • jabłko
  • 3-4 łyżeczki posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, cukier
Kapustę pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Obrane jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Dodać posiekany koperek, sól, pieprz, cukier i majonez lub, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz