wtorek, 18 czerwca 2013

CIASTO FRANCUSKIE Z BITĄ ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI


Bardzo lubię takie szybkie, proste a zarazem bardzo smaczne słodkości. Niby banalnie proste do zrobienia a powala, połączenie truskawek i bitej śmietany to klasyka, której rzadko kto jest w stanie się oprzeć....no ja nie potrafię ;) 
Naprawdę polecam !!!



Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 660 g śmietanki 30%
  • 2 x śmietan fix
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • truskawki

Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na papier do pieczenia i piec około 15 minut w temp 210ºC. Upieczone ciasto odstawić aby wystygło. Śmietan fixy wymieszać z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietanę ubijać chwilkę a następnie dodać cukier z śmietan fixem, dalej ubijać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ubitą śmietanę rozsmarować na cieście francuskim. Udekorować truskawkami. 

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz