Kolejny przepis w którym wykorzystałam mięsko z rosołu. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczne. Przepis na naleśniki znajdziecie tu.
Polecam :)
- 30 dag gotowanego mięsa drobiowego
- 30 dag pieczarek
- 25 dag sera żółtego
- kawałek ugotowanej marchewki ( ja wzięłam tą z rosołu)
- mała cebulka
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- około 20 placków naleśnikowych
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Mięso i marchewkę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć na patelnie i dusić do momentu, aż woda odparuje następnie dodać łyżkę masła i podsmażać jeszcze chwilkę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła. Mięso, pieczarki oraz cebulę przełożyć do miseczki i wymieszać doprawiając solą i pieprzem.
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na naleśniki wykładać trochę farszu i posypać żółtym serem.
Następnie zwijać.
Po zwinięciu krokiety maczać w rozmąconym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym ojeju na rumiano z każdej strony.
Smacznego :)
Potwierdzam, były pyszne ;)
OdpowiedzUsuńZałapałaś się :) Cieszę się, że smakowały....Pozdrawiam
Usuń