niedziela, 8 listopada 2020

ZAPIEKANE BUŁECZKI



 Takie oto śniadanko zrobiłam ostatnio dla moich Panów :)

 Kajzerki już nie takie świeżutkie z dodatkiem masełka z czosnkiem, przyprawami no i oczywiście ser żółty, kiełbaska i pomidor w połączeniu wyszło pysznie i smakowicie.

Polecam :) 



Składniki:

  • czerstwe kajzerki 
  • 3 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • ulubione przyprawy (ja użyłam czerwonej ostrej papryki i bazylii)
  • sól 
  • kilka plasterków wędliny (u nas podsuszana cienka kiełbasa)
  • pomidor
  • żółty ser 

Masło rozpuścić dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i przyprawy, wymieszać. Bułki ponacinać w kilku miejscach i nasączyć masełkiem, nie za dużo gdyż będą za tłuste. W nacięcia powkładać plasterki wędliny i pomidora. Starty żółty ser powkładać w otwory i posypać wierzch bułki. Polać pozostałym masłem. Piec około 15-20 min w piecu nagrzanym do 180ºC. Bułeczki można zjeść z dodatkiem warzyw lub polać ketchupem. 

Smacznego :) 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz